Loading...

CUTLER & GROSS

Cutler and Gross is opgericht in 1969 in London, een jaar waarin zoveel moois ontstaan is : van de geboorte Scooby Doo, de landing van Apollo 11 op de maan, het WoodstockFestival, de 1e druk van The Godfather tot het Abbey Road album van de Beatles. Twee bevriende opticiens: de heren Graham Cutler en Tony Gross, die een een zakenman en de andere een rockstar en party-animal in spe. Tony Gross hing elk weekend in meerdere nachtclubs van London en bouwde daar met duizenden rondjes een mega netwerk van beroemdheden op, die stuk voor stuk verliefd werden op de handgemaakte, modieuze en hipste brillen van London, nog ver voordat de modehuizen hun intrede deden in de brillenindustrie. Echte pioniers, met veel lef om nieuwe technieken te testen.
In 1969 kochten ze samen hun eerste winkel, waar ze op de eerste verdieping in eigen atelier, met de hand hun brillen fabriceerden. Alles wat er moest gebeuren deden ze zelf. Cutler and Gross brillen worden stuk voor stuk (nog altijd) in eigen fabriek met de hand gemaakt van het allerbeste acetaat.
Nog steeds komt dezelfde passie uit dezelfde fabriek waar alles begon en dat is een zeldzaamheid in deze tijd.

Combineer Britse luxe met het ruwe randje dat bij een exclusieve, geheel handgemaakte bril hoort.
Cutler en Gross gaven elk gefabriceerd montuur een uniek nummer in plaats van een logo. Ook kwam aan de binnenkant van elk rechterpootje het gouden logo. Het logo werd aan de binnenkant geplaatst (en niet aan de buitenkant) omdat Cutler and Gross geen uithangbord van het montuur wilde maken, maar juist de ingetogen klasse van het montuur wilden benadrukken. De iconische monturen van dit excentrieke merk worden veel gedragen door beroemdheden zoals Bowie, Beatles, Rolling Stones Madonna, Gaga, Stevie Wonder, en bijvoorbeeld in alle Kingsman films. Binnen de absurd grote collectie van brillenfetisjist Elten John bestaat het grootste deel uit meer dan 200 C&G-brillen en dat groeit nog maandelijks.

De brillen moet je aanraken er is een zeldzame hoge kwaliteit voelbaar die bijna niet uit te leggen is. Alleen het zuiverste en mooist uitgeharde acetaat uit Italië is goed genoeg voor CUTLER & GROSS – Met modellen van 50 jaar geleden nog steeds in collectie en met elk kwartaal gloednieuwe modellen die aannemelijk het vintage van over 50 jaar zijn.

“If you buy a handcrafted pair of glasses or sunglasses, you want to see the tiny inaccuracies, the straight, raw edges of the plastic, the pins – they give character, make them unique to the wearer. The Cutler and Gross customer has always been an individual. Eccentric maybe, but a rare breed, certainly.”
– Graham Cutler


Adres

Over de Kelders  6
8911 JE  Leeuwarden

Openingstijden

Dinsdag:          09:30  –  17:30
Woensdag:      09:30  –  17:30
Donderdag:     09:30  –  17:30
Vrijdag:             09:30  –  17:30
Zaterdag:         09:30  –  17:00