Loading...

KUBORAUM

KUBORAUM werd in 2012 in Berlijn opgericht door een Italiaans trio bestaande uit de beeldhouwer Livio Graziottin, de antropoloog Sergio Eusebi en de ingenieur Antonio Pincin.
KUBORAUM is het Duitse woord voor kubieke ruimte. Het woord klinkt wellicht iets conservatief, maar de identiteit en het DNA van het merk zijn precies het tegenovergestelde daarvan. Het merk is synoniem geworden voor iets extreems en vooral unieks. Livio, Sergio en Antonio noemen hun brilmonturen daarom maskers (Masks).  Het belangrijkste zijn nooit de maskers zelf, maar juist meer het individu. Elk montuur moet tot leven komen, de persoonlijkheid benadrukken en het eigen karakter benadrukken.

KUBORAUM is gestart in een oud postkantoor op de grens tussen Oost- en West-Berlijn. Tegenwoordig is deze locatie nog steeds het middelpunt van de creativiteit van het merk en doet het dienst als studio, showroom en flagshipstore. Berlijn speelt een grote rol in de inspiratie en ontwikkeling van het bedrijf, aangezien de stad een eiland is. Berlijn is niet Duitsland, niet Europa. In Berlijn is er ruimte voor ontwikkeling van het individu en is er een gevoel van vrijheid. Het is een plek waar alles en iedereen anders is en niemand neerkijkt op verschillen.

Het merk Kuboraum draait om verhalen, reizen en vooral creativiteit . Livio Graziottin, de ontwerper van het merk, reist vaak de wereld rond en ontmoet graag verschillende culturen, stammen en ambachtslieden. Daarom vind je in de monturen oude traditionele productietechnieken vermengd met esthetiek, waarbij oudheid en het futuristische samenkomen. Livio houdt ervan om te experimenteren, bijvoorbeeld door de oppervlaktetextuur te hameren of soms zelfs te verbranden. Deze processen maken de brillen niet alleen uniek in zijn soort, maar brengen ook gebrekkige schoonheden in de vorm van littekens naar voren, net als bij ons mensen.

De slogan “Dreamed in Berlin, made in Italy” beschrijft hoe de monturen pulseren van Duitse inspiratie, vermengd met het hoogwaardige vakmanschap van de Italianen.
De maskers zijn gemaakt van de beste materialen die afkomstig zijn uit hun geboorteland Italië.
Voor KUBORAUM is het belangrijk om te dansen tussen het functionele en het esthetisch abstracte als ook om monturen van uitzonderlijke kwaliteit te leveren.


Adres

Over de Kelders  6
8911 JE  Leeuwarden

Openingstijden

Dinsdag:          09:30  –  17:30
Woensdag:      09:30  –  17:30
Donderdag:     09:30  –  17:30
Vrijdag:             09:30  –  17:30
Zaterdag:         09:30  –  17:00